Technika Box Chain - fotonávod jak na to?

04.06.2009 11:47

Box Chain

    Když jsem začala vyrábět šperky ze spojovacích kroužků, první technika kterou jsem se naučila byla technika zvaná Box Chain. Ovšem abych se ji naučila bylo třeba najít nějaký návod či postup. Rozhodla jsem se tedy vytvořit takový návod sama, na základě vlastní zkušenosti s marným hledáním návodu na internetu (pokud jsem náhodou na něco narazila bylo to buď pro mne nepochopitelné nebo v angličtině či němčině. Na jazyky jsem však levá jak šavle - ještě že mám přátele co anglicky umí perfektně). Takže pro ty co jsou na tom s jazyky jako já, ale i pro jiné... Návod na Box Chain...

 

Jak na Box Chain

     Je třeba mít dostatek spojovacích kroužků (nejlépe o průměru 5 nebo 6 mm; např. na náramek Pandora bylo třeba 187 spojovacích kružků) a kleště.

 

    Nejprve je třeba spojovací kroužky otevřít.

 

    Nachystáme si 5 kroužků - 1 otveřený a 4 uzavřené. Na otevřený kroužek navlékneme všechny 4 uzavřené a otevřený kroužek uzavřeme. 

 

    Pak čtveřicí kroužků provlečeme ještě jeden otevřený kroužek a uzavřeme jej. Podebereme dva uzavřené kroužky ze čtveřice a ostatní nechme volně spadnout dolů.

 

    Horní dva kroužky rozložíme do stran a středem (mezi odhalenými prostředními dvěmi kroužky) protáhneme další kroužek kterým podebereme první dvojici (kterou jsme rozložili do stran). Stejným způsobem provlečeme ještě druhý kroužek. A Box Chain už se nám začíná rýsovat :)

  

 

    Poté námi naposledy přidanými dvěmi kroužky provlékneme další dva.

 

    A opakujeme výše zmíněný postup, tedy nejvrchnější dva kroužky rozložíme do stran a středem (mezi odhalenými dvěmi kroužky) protáhneme další kroužek kterým podebereme vrchní dvojici (kterou jsme rozložili do stran).

 

    Stejným způsobem provlečeme ještě druhý kroužek. Poté dvěmi nejvrchnějšímí kroužky provlečeme dva další kroužky.

 

    A opět opakuje nám již známý (alespoň doufám) postup. Tedy nejvrchnější dva kroužky rozložíme do stran a středem (mezi předchozími dva) protáhneme další kroužek kterým podebereme vrchní dvojici (kterou jsme rozložili do stran).

 

    Stejným způsobem provlečeme ještě druhý kroužek. Nyní zase dvěmi posledně přidanými provlečeme opět dva kroužky.

 

 

    Opět (už po čtvrté) provedeme stejný postup (rozložení vrchních kroužků do stran a protáhnutí dalšího kroužku kterým podebereme vrchní dvojici...).

 

    Postup opakujeme dokud nedosáhneme požadované délky. Případně doplníme Box Chain korálky nebo jinými estetickými doplňky a komponenty. Pro představu sem vkládám svůj první náramek vytvořený technikou Box Chain - náramek Pandora.

Příště návod na Byzantine Chain. Doufám že pro Vás byl tento návod dostatečně pochopitelný :)